Lestát projecten

Heb je eindelijk dé keu van je dromen gevonden? Toch kan het zo zijn dat je keu nog niet helemaal af is, nog niet helemaal ‘eigen’ is. Of heb je een keu die al een aantal jaren oud is waardoor de lak dof is geworden of de inleg verkleurd is?
Voor dit soort problemen kun je bij Lestát terecht.

Een bestaande keu perfectioneren, ‘eigen maken’

De keu heeft een kunststof butt en joint, wat eigenlijk een beetje goedkoop staat bij deze keu. Er zijn mooie houtsoorten gebruikt voor deze keu en het zou fantastisch zijn als dat in de butt en de joint terug zou kunnen komen.
Na veel nadenken en tekenen is er een prachtige oplossing gekomen.
[klik op de afbeelding om te vergroten]

De kunststof joint is vervangen door het hout wat voor de inleg van de keu is gebruikt en er zijn twee witte ringen, in de kleur van de inleg, aan de joint toegevoegd. De ringen zijn allemaal even dik, een flink precisie werk wat heel wat tijd in beslag neemt.

Nu is het achterste kunststof gedeelte (de butt) van de keu aan de beurt. Op de draaibank wordt dit eraf gehaald.

Van links naar rechts:

  1. De butt is afgedraaid en klaar voor zijn nieuwe jasje 
  2. De ringen die erop komen worden gemaakt
  3. De eerste witte ring wordt op de keu gelijmd
  4. Alle ringen worden nauwkeurig gemeten, zodat ze straks even dik zijn
  5. Alle ringen zitten nu op de keu

Nu alle ringen op de keu zitten, is het tijd voor wat magie. De aangepaste achterkant wordt op de draaibank gelijk getrokken, nu zie je dat de ringen één geheel gaan vormen, alsof het er altijd al zo opgezeten heeft.

Nu wordt de keu helemaal opgeschuurd, de oude laklaag wordt verwijderd zodat hij van een nieuw jasje voorzien kan worden. Eventuele verkleurde inleg verandert weer in haar originele kleur.

Nu worden de nieuwe stukken hout in kleur gebeitst.

Op deze keu komt een zogenaamde Predatortop. Omdat deze speciale top niet te verkrijgen is voor dit merk keu, moet er zo’n top aangepast worden. Het busje van de originele top wordt nagemaakt. En bijpassende ringen worden op de top gezet.

Als de keu totaal geschuurd is kan hij op weg naar het spuithok. Hier wordt de keu voorzien van een kristalheldere lak die details in je keu naar voren brengt die je nog nooit gezien had. Het ziet eruit alsof er een soort glazen koker om je keu heen zit. Het bijzondere van de lak is dat hij tegen een stootje kan. Geen enkele keu kan tegen grof geweld, ook deze lak niet, maar kleine butsjes verdwijnen na een paar uur, omdat deze lak flexibel is.

Nu moet de keu een goede dag drogen. Daarna verdwijnt hij meteen weer naar de werkplaats om nog een keer een fijne schuurbeurt te ondergaan. De keu wordt klaar gemaakt voor zijn finale laklaag. In deze fase is het ook mogelijk om eventueel je naam in de keu te zetten.

Nog een dagje wachten… de keu komt uit het spuithok en gaat weer meteen de werkplaats in! De laatste fase van jouw persoonlijke keu is aangebroken, lichtjes schuren en de lak polijsten. Dan breekt het uur van de waarheid aan:
De keu van je dromen, staat naar je te lonken, klaar om bewonderd te worden en om heel wat mooie, sportieve, fijne en gelukzalige uurtjes pool mee te spelen.