DE KEUENDOKTER

Lestát Custom Cue Repairs

Ik ben Laslo Batis, de ‘keuendokter’. Naast het poolen en het runnen van Poolcentrum Blaak ben ik nu ruim 10 jaar actief bezig met mijn werkplaats Lestát. De meeste poolers, de oude rotten zogezegd, kennen mij onderhand wel [klik op foto om te vergroten].

Deze korte introductie is van mijn kant meer bedoeld voor de nieuwe generatie poolers. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het vandaag de dag is, dat je materiaal perfect in orde is om optimaal plezier en rendement te halen uit je poolspel. Ik weet zeker dat de topspelers uit Nederland dit met mij eens zijn. De beginnende poolspelers gaan met de tijd ook steeds kritischer naar hun materiaal kijken.
Ik ben continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en uitvindingen om je keu te optimaliseren. Ben je niet tevreden of twijfel je aan je materiaal? Ik kan je helpen je materiaal naar je zin te maken of advies te geven.
Een paar voorbeelden van mijn werkzaamheden:

Topeindreparaties (prijzen op aanvraag)

 

 • pomeransen zetten (veel verschillende merken op voorraad)
 • beentjes monteren (het kunststof waar je pomerans op zit)
 • topeinden richten, schoonmaken, uitdeuken en polijsten
 • topeinden van verschillende merken, bijvoorbeeld Predator, passend maken voor je keu
 • kunststof en/of metalen ringen maken of overzetten. Bijvoorbeeld om je topeind te matchen met je keu

Buttreparaties (prijzen op aanvraag)

 

 • lichter of zwaarder maken van je keu om de juiste balans te vinden
 • buttcap reparaties (achterste gedeelte van je keu)
 • je keu aanpassen voor een extension (tegenwoordig een onmisbaar hulpstukje, dat je aan de achterkant van je keu kunt schroeven om je keu te verlengen)
 • extensions in verschillende merken of door mij met de hand vervaardigd naar ieders wens
 • het vervangen van de linnen wraps
 • het opzetten van leer. Keuze uit een uitgebreid assortiment bewerkt leer in diverse kleuren en prints
 • het richten van je keu, mocht deze een keer toevallig zijn omgevallen en niet recht meer is (moet gezegd worden: dit is niet altijd mogelijk)

Specialisaties (prijzen op aanvraag)

Ik houd mij ook bezig met het opknappen van keuen met een bijzondere en/of persoonlijke waarde voor de klant. Dat wil zeggen een totale opknapbeurt van de keu. Ik kan het meeste hout opnieuw inkleuren en beschadigde inlegstukjes repareren. En tot slot de finishing touch: het opnieuw aflakken van de gehele keu. Ik garandeer dat de keu er dan weer fantastisch uitziet.

Ik gebruik een zeer speciale flexible, heldere transparante lak die tegen een stootje kan. Ik bezuinig niet op het aantal lagen lak dat ik aanbreng op de keu. Bijzondere houtsoorten en inleg komen na mijn werkzaamheden totaal tot hun recht. Eventueel kan zelfs je naam of een bijzonder logo onder de lak aangebracht worden.
Wil je echt een ‘one of a kind’ keu, dan kan ik ook een keu naar jouw wensen vervaardigen. Let wel: uit ervaring doe ik dit meestal voor poolspelers die precies weten wat ze willen. Kijk bij Lestát Projecten voor een mooi voorbeeld van zo’n ‘one of a kind’ keu!

Pool, snooker en carambole tafelonderhoud (prijzen op aanvraag)

Alle werkzaamheden die nodig zijn om je tafel weer in topconditie te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe lakens en het waterpas zetten van de tafel. Ik heb in de loop der jaren ondervonden dat dit een vak apart is, waar zorgvuldigheid hoog in het vaandel staat.

Tot slot

Onze gemeenschappelijke passie is de biljartsport en hierdoor kan ik goed meedenken over de meeste problemen die jullie mochten ondervinden en ze daarna oplossen. Veel poolplezier!

Je kunt mij voor een afspraak bereiken op telefoonnummer 06 – 54 277 813
Of via e-mail  [email protected]

Krijg je me niet aan de lijn kun je altijd een boodschap inspreken.
Of bellen naar Poolcentrum Blaak. Telefoonnummer: zie Contact en Openingstijden.