Huistoernooi

Elke donderdagavond is er een huistoernooi in Poolcentrum Blaak. Iedereen die zin heeft om een avond lekker te poolen en ook nog kans wil maken op een leuke geldprijs is van harte welkom. Er wordt op een avond 8-ball, 9-ball óf 10-ball gespeeld. Ook houden wij een ranking bij, zodat we aan het eind van het seizoen een “Masters van de Blaak” toernooi kunnen organiseren.

Poolcentrum Blaak Huistoernooi

Er wordt een winnaarsronde en een verliezersronde gespeeld. In welke ronde je terecht komt, wordt door je eerste wedstrijd bepaald.

Verliezersronde
Wanneer je de eerste wedstrijd verliest, kom je in de ‘verliezersronde’. De deelnemers die in de verliezersronde zitten, verloren allemaal hun eerste wedstrijd. Het nadeel van deze ronde is dat je minder punten voor de ranking kunt behalen en dat het prijzengeld wat lager ligt dan bij de winnaarskant. Het voordeel van een verliezersronde is dat je nadat je de eerste wedstrijd hebt verloren niet meteen uit het toernooi ligt, maar nog een kans hebt om de winnaar van de verliezersronde te worden!

Winnaarsronde
Als je de eerste wedstrijd wint, kom je in de ‘winnaarsronde’. Je moet echter wel blijven winnen, want je kunt vanuit de winnaarsronde niet meer terugkeren naar de verliezersronde. Degene die de 1e prijs van de winnaarsronde wint, heeft dus geen wedstrijd verloren! Je kunt in de winnaarsronde meer punten behalen voor de ranking en het prijzengeld ligt hoger dan bij de verliezersronde.

Bye
Mocht je de eerste ronde een ‘Bye’ (geen tegenstander) hebben, dan kom je automatisch een ronde verder. Mocht je de wedstrijd hierna verliezen, dit is feitelijk je eerst gespeelde wedstrijd, kom je alsnog in de verliezersronde.

Je speelt bij ons huistoernooi gegarandeerd 2 wedstrijden en natuurlijk meer als je blijft winnen!

De hoogte van de prijzenpot wordt bepaald door het aantal deelnemers.

Jackpot Schieten
Als je deelneemt aan het huistoernooi heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor het ‘Jackpot schieten’. Dit kan voor €1,-. Hoe werkt het?

Als je in één keer een 9-ball tafel leeg schiet, win je de Jackpot.
Er worden d.m.v. lootjes twee deelnemers getrokken die een poging mogen doen. De eerste deelnemer die wordt geloot, maakt kans op 100% van de prijzenpot. De tweede deelnemer die wordt geloot, maakt kans op 50% van de prijzenpot.
Regels:
* de wedstrijdleiding rackt voor de deelnemers
* 9-ball break telt
* Bij elke fout: beurt over
* 9-ball combinatie telt

Een avondje lekker poolen in wedstrijdverband kost je €7,-.
Leden van Poolcentrum Blaak betalen voor het huistoernooi €6,-.
Het huistoernooi begint om 20.00 uur.
Je kunt je ook altijd op de donderdag zelf telefonisch inschrijven. Je vindt het telefoonnummer onder Contact & Openingstijden.

Kom gezellig een keertje langs om mee te spelen! Schrijf je in, doe mee!
Het niveau varieert, dus ook als je beginnend pool(st)er bent kun je zeker mee doen met het huistoernooi van Poolcentrum Blaak!